Cart 0

In het Nieuws

Latte’s and Literature wordt regelmatig genoemd op verschillende websites. Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op!

Koop lokaal! Met je neus in de boeken: 6 Bredase boekhandels

De naam verklapt het al een beetje: bij Latte’s and Literature snuffel je tussen de boeken terwijl je tegelijkertijd geniet van een heerlijke kop koffie of thee. Kookboeken, spelletjes of Engelse literatuur? Eigenlijk kun je alles wel vinden bij deze relaxte boekenwinkel. Alle genres zijn terug te vinden. Hongerig geworden van het zoeken naar mooie titels? Verwen jezelf dan met een heerlijke, verse sandwich of stuk cheesecake.


Stappen en Shoppen – Breda Brengt Het Samen

Bent u op zoek naar een goede en leuke selectie aan engelse boeken in Breda?….. dan bent u hier aan het goede adres! De winkel richt zich op engelstalige boeken in diverse genres waaronder literatuur, spanning, non-fictie, science fiction, fantasy, kinderboeken, young adult, cadeauboeken, reisboeken, comics en manga.

In de boekenwinkel kunnen klanten ook zitten en een bakje koffie of thee drinken met een stukje zelfgebakken taart.


Latte’s and Literature wordt aangeraden door De Bibliotheek op School bij de uitkomsten van een peiling rondom Engelstalige boeken

Afgelopen najaar hebben we een korte enquête uitgezet om de vraag naar Engelstalig aanbod goed in beeld te krijgen. Er hebben 34 personen gehoor gegeven aan onze oproep. Bijna 80% van de respondenten heeft weleens de vraag gekregen naar een (aanvullende) Engelse collectie. En bijna twee derde van de respondenten werkt samen met scholen met Engelstalige boeken in de schoolbibliotheek. We hebben ook geïnventariseerd hoe we vanuit de Bibliotheek op school ondersteuning kunnen bieden op het gebied van Engelstalig leesmateriaal.


Boeklancering bij Latte’s and Literature van het boek Poisoned Arrow geschreven door Iris van Ooyen

Je bent van harte uitgenodigd voor de unieke boeklancering van Poisoned Arrow a.s. vrijdag 21 september. Die avond zal Iris van Ooyen worden geïnterviewd door boekhandel eigenaar Ronald Rijnart. De schrijfster zal een aantal passages voorlezen en de achtergrond van het boek toelichten. Uiteraard is er ruimte voor boeksignering en het beantwoorden van vragen.


Read a Book Day aanrader

Het is vandaag Read a Book Day, dé dag bij uitstek om jezelf even terug te trekken met een goed boek. Niks op de plank staan? Bij deze boekenwinkels in Breda koop je de mooiste boeken.


In de Buurt Breda: Favorieten van locals voor de tweede keer

“Dit is mijn favoriete boekwinkel in Breda! Latte’s and Literature verkoopt Engelse boeken en je vindt er de mooiste covers; echt een verstopt pareltje in de stad! Als je van bordspellen houdt kun je hier trouwens ook goed terecht.”


In de Buurt Breda: Favorieten van locals

“Ik vind het vet dat er zoveel spellen bestaan en dat ze dan ook  nog allemaal bij elkaar liggen! Normaal gesproken word ik graag met rust gelaten in een winkel, maar bij Latte’s and Literature zit dat anders: ze weten daar echt alles . Fijn om te zien dat er mensen bestaan die net zoveel van spelletjes houden als ik”


Latte’s and Literature: Een perfecte combinatie

Een plek waar je prima alleen kunt komen. Waar je geniet van goede koffie, heerlijke cheesecake en natuurlijk een goed boek. Waar je even niet afgeleid wordt door je telefoon of je laptop. Een plek waar Ronald en Cindy van droomden en die ze inmiddels hebben gerealiseerd met hun winkel Latte’s and Literature.


Nominatie Breda Pluim: Latte’s and Literature

BREDAPLUIM – Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie. De nominatie van deze week: Latte’s & Literature.


Boekhandel Latte’s and Literature in Breda al vijf jaar succes

Cindy Graumans en Ronald Rynhart laten zien dat een goede niche boekhandel kan floreren. Hun Latte’s and Literature in Breda, gespecialiseerd in Engelstalige boeken bestond in maart 5 jaar en plust jaarlijks 10%.


Crisis gaat voorbij aan boekwinkel om de hoek

BREDA – Het regende faillissementen de afgelopen jaren. Voor Cindy Graumans en Ronald Rynhart was dat vijf jaar geleden geen bezwaar een boekhandel te beginnen: Latte’s and Literature in de Nieuwstraat. Eentje gespecialiseerd in Engelstalige boeken ook nog eens. Hun verhaal.


Latte’s and Literature beste koffie van Breda

Latte’s and Literature schenkt het lekkerste kopje koffie van Breda. Daarna volgen Sloo en Studio Dependance.

Dat blijkt uit onderzoek van Vakantierecept.nl. Latte’s and Literature aan de Nieuwstraat kreeg een 8,1 van de onderzoekers. De koffie was er 74 graden – en laat 75 graden die ideale koffietemperatuur om te serveren zijn.

De onderzoekers: “Verstopt in het centrum van Breda met banken om te relaxen of om een boek te lezen (kunt hier ook boeken kopen). Een rustige plaats om te genieten van koffie zoals het moet zijn.”

“Zacht, vers, heeft aroma en staat totaal in balans met zijn omgeving. “Geen oneffenheid te bekennen. Een overheerlijk kopje koffie.